Cast

Maria Kraakman / LIN

Maria Kraakman studeerde in 1998 af aan Toneelschool Arnhem, waarna ze te zien was bij theatergezelschap Art & Pro van Frans Strijards in o.a. Ivanov en Diskoobigge. Daarna kwam Eline Vere (Het Nationale Toneel) en de solovoorstelling Anoniem (Productiehuis Rotterdam), waarvoor zij in 2009 een Gouden Kniertje won. Na Rainer Maria en Alma bij De Warme Winkel, brak haar tijd bij Toneelgroep Oostpool aan met o.a. rollen in Hamlet, Tramlijn Begeerte, Who’s afraid of Virginia Woolf? en Angels in America. In 2010 won Kraakman de Theo d’Or voor haar rol in Orlando, waarna haar geschilderde portret werd opgenomen in de eregalerij van de Stadsschouwburg Amsterdam. Sinds 2015 trad ze toe tot het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam, waar zij te zien was in o.a. De dingen die voorbijgaan (regie Ivo van Hove) en Ibsen huis, De stille kracht, Romeinse tragedies en in Het jaar van de kreeft, waarvoor zij werd genomineerd voor de Theo d’Or in 2016.

In 2001 debuteerde Maria Kraakman op het witte doek in Îles Flottantes (IFFR selectie) tevens het regiedebuut van filmmaker Nanouk Leopold. Daarna in o.a. de korte film Gesloten van Jochem de Vries (2002), de telefilm Zinloos van Arno Dierckx (2004) en Theo van Gogh ’s 06/05. In 2005 won Kraakman het Gouden Kalf voor haar verstilde rol in Guernsey van Nanouk Leopold (selecties Quinzaine des Réalisateurs Cannes Filmfestival en Berlinale). Zij speelde in de films van Sander Burger; Olivier Etc. (2007) en Hunting & Zn. (2010, Calgary Filmfestival), waarvoor zij voor de laatste ook het scenario meeschreef. Speelde de titelrol van de komische telefilm HannaHannaH (2007), in de Belgische film My Queen Karo (2009, Dorothée Van Den Berghe, selectie Toronto Filmfestival), De Bende van Oss (2011, André van Duren), de korte film Man in Pak (2012), de televisiefilm De lange nasleep van een korte mededeling (2015). Naast rollen in een aantal dramaseries vertolkte Maria in 2015 een van de hoofdrollen in Alex van Warmerdam ’s Schneider vs. Bax, waarvoor zij voor een Gouden Kalf Beste Actrice werd genomineerd. In 2017 zal zij – naast In Blue – tevens te zien zijn in de nieuwe bioscoopfilm van Nanouk Leopold, Cobain.

Bogdan Iancu / NICU

De Roemeense Bogdan Iancu (1999) heeft op zijn jonge leeftijd de nodige speelfilmervaring op kunnen doen. Als 8-jarige vertolkte hij al de hoofdrol in de Roemeense comedy Ho Ho Ho (2009). Bogdan speelde daarna onder meer een rol naast Gérard Depardieu en Harvey Keitel in de Amerikaans/Roemeense speelfilm A Farewell to Fools (2013) van Bogdan Dreyer en in de Duits/Oostenrijkse telefilm Fluss des Lebens – Wiedersehen an der Donau (2014). Binnenkort is hij te zien in de Roemeense post apocalyptische bioscoopfilm Omega Rose.